Caută
Caută

Certificat de garantie si conditii generale de acordare a garantiei

NOTA: prezentul Certificat de garantie este aplicabil cumparatorilor ce nu se incadreaza in definitia notiunii de consumatori stabilita prin Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, produsele comercializate de SILDOR PROD SRL fiind adresate exclusiv persoanelor juridice

Interesul nostru comun este modul cel mai rapid si eficient de a rezolva problemele de garantie.

De aceea va rugam sa anuntati reclamatia dvs. conform instructiunilor !

Clientul beneficiază de garanţie comerciala pentru produsele cumparate de la SC SILDOR PROD SRL in conditiile respectarii termenilor si conditiilor prezentului Certificat de Garantie, in special, dar fara a se limita la  instructiunile si conditiile de instalare, punere in functiune, utilizare, manipulare, transport, pastrare, exploatare, intretinere si reparatie prevazute in manualul de utilizare sau alte documente emise de producator sau vanzator sau potrivit scopului pentru care a fost conceput produsul.

Certificatul de garantie este valabil numai impreuna cu documentele de instalare completate,  cu factura si dovada platii produsului daca factura a fost scadenta la data reclamatiei.

In lipsa acestor documente reclamatiile nu sunt acceptate.

1. Conditii generale de acordare a garantiei

În cazul defectării produsului din vina producătorului (vicii de fabricatie dovedite) şi în condiţii normale de utilizare de către Cumpărător, pe durata perioadei de garanţie prevăzută în prezentul certificat de garanţie, produsul va fi adus la conformitate în primul rând prin repararea acestuia sau, daca nu este posibil, prin înlocuirea acestuia, în mod gratuit de către Vânzător în condiţiile specificate in acest certificat şi a prevederilor legale aplicabile.

Garantia nu se acorda in urmatoarele situatii:

 •        Daca echipamentul se deterioreaza  din cauza transportatului defectuos efectuat de catre client sau de catre orice persoana anagajata de catre client;
 •        Daca echipamentul este instalat de o persoana neautorizata;
 •        Daca echipamentul nu este instalat corespunzator conditiilor/instructiunilor de instalarea, inclusiv dar fara a se limita la obligatia de instalare a echipamnetului cu refrigerantul sau uleiul recomandat;
 •        Daca nu sunt respectate instructiunile de punere in functiune, utilizare, manipulare, transport, pastrare, exploatare, intretinere prevazute in manualul de utilizare sau in conditii care contravin scopului pentru care a fost conceput produsul,
 •        Daca nu sunt respectate cerintele de curatire si uscare a instalatiei;
 •        Daca nu este asigurata recircularea uleiului sau uleiul este bogat in refrigerant si nu poate lucra intr-un mod corespunzator;
 •        Daca echipamentul a fost folosit in afara aplicatiilor pentru care este realizat;
 •        Daca echipamentul nu este prevazut cu nici un fel  de protectie electrica sau frigorifica sau acestea nu sunt calibrate corespunzator.
 •        Daca au fost alimentate gresit la reteaua de tensiune electrica, montatorul fiind obligat sa verifice tensiunea de alimentare a produsului inainte de punerea in functiune;
 •        Daca reteaua de alimentare a instalatiei cu tensiune nu este prevazuta cu impamantare;
 •        Daca echipamentul este exploatat in afara domeniului de lucru al echipamentului;
 •        Produsul a fost utilizat împreună cu alte accesorii în afara celor recomandate de producător sau  alte cablaje decat cele originale aferente produsului sau produsul a fost alimentat de la o rețea electrică fară împământare sau nu au fost respectate limitele de toleranță prevăzute de producător;
 •        Produsul prezintă reparații sau intervenții efectuate de către persoane neautorizate
 •        Daca defectiunile aparute sunt datorate exploatarii defectuoase, producerii unor accidente mecanice, lovituri, spărturi, arsuri, șocuri electrice/mecanice/termice, infiltrații de lichide, ventilație necorespunzătoare, expuneri la surse de foc sau inflamații, utilizare greșită sau neglijentă, schimbări ale stării aparatului, păstrarea în condiții improprii, fluctuațiilor ale tensiunii de alimentare.

Produsele care prezintă astfel de defecte de utilizare vor fi refuzate la recepția în vederea acordării garanției;

Conditii speciale de acordare a garantiei in cazul compresoarelor, agregatelor, monoblocurilor, aparatelor de aer conditionat, chilerelor, vaporizatoarelor, condensatoarelor cat si schimbatoarelor de  caldura.

a.) Echipamentele trebuie sa fie instalate numai de frigotehnisti calificati ( frigotehnist calificat

va fi considerata persoana care detine un certificat de la o institutie specializata in acest sens) completandu-se chestionarul de la punctul 5 integral si transmis catre SildorProd prin intermediul adresei de email office@sildor.ro sau posta dupa instalarea echipamentului;

b.) Chestionarul  aflat la punctul 4 trebuie completat integral si transmis catre SildorProd prin intermediul adresei de email office@sildor.ro sau posta dupa instalarea echipamentului;

c.) Asigurarea mentenantei trebuie efectuata de catre personal / firma autorizata ;

d.) Orice defectiune va fi anuntata inainte de demontarea sistemului frigorific, permitand vanzatorului sa faca daca este nevoie investigatiile necesare la locul instalarii – inclusiv, daca este  nevoie, sa poata implica si producatorul echipamentului;

e.)  Dezasamblarea/sau repararea echipamentului poate incepe cu autorizare de catre vanzator.

In cazul neanuntarii prealabile a reclamatiei, cumparatorul risca sa piarda dreptul de garantie si

SildorProd isi asuma dreptul de a refuza cererea.

2. Perioada de garantie

Vanzatorul va raspunde pentru defectele de fabricatie aparute in termen de 30 de zile de la punerea in functiune a bunului, dar nu mai mult de 90 de zile de la data livrarii bunului de catre vanzator. Orice alta garanţie este exclusa.

3.Aspecte procedurale

În cazul defectării produsului, Cumpărătorul va notifica Vânzătorul şi va transmite produsul pe cheltuiala proprie la adresa de returnare a Vânzătorului situata in arad, Str. 6 Vanatori, nr 57, jud Arad sau la adresa societatii de service indicata de Vanzator, în zilele lucrătoare, numai dupa autorizarea de catre Vanzator a dezinstalarii produsului. Nerespecatrarea acestei conditii conduce la refuzarea coletului de catre vanzator.

Vanzatorul va transmite ulterior produsul pentru investigatii unitatii specializate de service alaturi de care colaboreaza la data sesizarii.

Echipamentele cum sunt compresoarele, agregatele,vaporizatoarele, condensatoarele, schimbatoarele de caldura si alte componente ale instalatiei ce contin sau pot contine ulei in timpul exploatarii trebuie sa fie trimise cu racordurile sigilate pentru a nu curge uleiul din ele. Nerespectarea acestei proceduri poate duce la alterarea rezultatelor constatarii chiar si refuzarea de catre vanzator a procesarii reclamatiei.

Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută, după verificarea produsului de către Vânzător (prin intermediul unui service specializat), în cadrul unei perioade rezonabile de timp, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care Cumpărătorul a solicitat produsele.

Cumpărătorul poate solicita o reducere corespunzătoare a preţului produsului sau rezoluţiunea contractului de vânzare-cumpărare cu restituirea prețului produsului dacă nu beneficiază nici de repararea, nici de înlocuirea produsului fără un motiv întemeiat.

Prin prezentul Cumpărătorul confirmă ca este de acord ca în cazul în care produsul nu are dreptul sa beneficieze de prezenta garanție, costurile de transport, manipulare, manopera si diagnosticare vor fi suportate de Cumparator, iar reparația sau înlocuirea se va efectua cu acordul Cumpărătorului contra cost.

Daca reclamatia este acceptata, se va inlocui piesa defecta cu una noua, manopera si materialele de montaj aferente operatiilor cu repunerea produsului in functiune sau alte pagube produse de defectarea instalatiei frigorifice fiind suportate de client, acestea nu fac parte din garantia produsului.

Cumparatorul isi asuma in mod expres raspunderea pentru alegerea produselor/pieselor destinate a fi folosite pentru ca piesa dintr-un echipament, vanzatorul nefiind raspunzator si pe cale de consecinta nefiind obligat la repararea/inlocuirea acestor piese/produse in cazul in care acestea nu asigura functionarea corespunzatoare a intregului echipament. In acest sens, raspunderea vanzatorului subzista numai cu privire la conformitatea produsului/piesei in particular, fiind exclusa raspunderea vanzatorului pentru nefunctionarea in mod corespunzator a echipamentului la care acest produs va fi utilizat sau pentru alegerea gresita a piesei/produsului. De asemenea, Cumparatorul isi asuma in mod expres raspunderea pentru alegerea produselor/pieselor potrivit nevoilor sale, Vanzatorul nu ofera vreo consultanta cu privire la oportunittaea alegerii unor anumite produse. Instalarea produselor nu face parte din contractul de vanzare-cumparare si produsele nu sunt instalate de vanzator sau pe raspunderea sa.

In cazul in care partile convin acordarea de garantie, aceasta va fi valabila numai in conditiile de garantie stabilite prin termenii generali ai certificatului de garantie ce se gasesc pe site-ul www.sildor.ro la data cumpararii bunurilor, Cumparatorul declarand in mod expres ca a luat la cunostinta, a inteles si este de acord cu aceste conditii.

4. Foaie de parametrii punere in functiune a echipamentului cumparat (descarcare)Vanzatorul va raspunde pentru defectele de fabricatie aparute in termen de 30 de zile de la punerea in functiune a bunului, dar nu mai mult de 90 de zile de la data livrarii bunului de catre vanzator. Orice alta garanţie este exclusa.

Scroll to Top